Sinds het voorjaar van 2019 heb ik mijn hobby weer opgepakt: schilderen. Ik ga naar les en (her)ontdek opnieuw hoe leuk deze hobby is; bovendien leer ik veel, ga ik met nieuwe technieken aan de slag en kan ik meer dan ik dacht!

Lockdown 2021.

Het volgende schilderij staat al een poosje te wachten (zwarte ondergrond). Ik zie er een beetje tegenop om er aan te beginnen; is het niet te moeilijk? Echter, vanaf het moment dat ik er aan begin, voelt het goed. Het eindresultaat vind ik heel bevredigend en ik ben er dan ook best wel trots op.

An old window.

Kerstmis 2020.

Het Corona virus is nog altijd zeer actief aanwezig -het heeft half december ook op school onder kinderen en collega’s hard toegeslagen- en de tweede lockdown is een feit. We zitten daarom de feestdagen thuis, binnen en gaan samen aan het hobbyen. Dit schilderij heeft na twee middagen het gewenste resultaat.

Het volgende werk heb ik geheel zelf, thuis geschilderd, deels met paletmes en deels met de kwast. Het prikkeldraad ligt er als het ware bovenop.

Puur eigen werk.

Workshop III.

Weer een hele dag aan de hobby: ‘s morgens met het vaste koppel, ‘s middags weer een workshop. In één middag een heel schilderij af krijgen is ook wel leuk. Deze boom is met wattenstaafjes gemaakt; eerst een zwarte achtergrond en dan met een bosje wattenstaafjes de verschillende gele kleuren tamponeren; simpel, maar met een leuk resultaat.

Kees wil ook graag eens wat proberen en tijdens de wintermaanden is schilderen ook thuis een leuke hobby. Ik heb nog een heel groot doek staan waar ik ooit eens aan begonnen ben, maar wat ik eigenlijk maar niks vind. ik besluit het te ‘overschilderen’. Iets heel nieuws weer, deze keer met het paletmes.

Workshop II.


We werken tijdens deze workshop weer met acrylverf, maar in plaats van kwasten gebruiken we oude pasjes. Het resultaat heeft een plekje gekregen in de huiskamer.

De specht is klaar en ik ben trots op het resultaat. De volgende opdracht is voor de expositie het komende voorjaar: Wereldkinderen, geschilderd met verschillende technieken. Olieverf, acrylverf, en voor een 3D effect: zand en accentverf. Ook dit werkje maak ik met plezier en het resultaat is boven mijn verwachting.

In mei stop ik met de wekelijkse lessen, want we hebben immers ons chalet in Ermelo waar we ongeveer elk weekend naartoe gaan. Tijdens de lessen in het voorjaar waren de meeste cursisten bezig met de opdracht voor de expositie: zwart-wit met een ‘touch of color’. Daar leent de foto van de Bonte Specht zich wel heel goed voor en ik besluit dan ook daar om in de zomer thuis een begin mee te maken. Ik heb afgesproken dat ik na de herfstvakantie weer aansluit en dan maak ik bovenstaand schilderij af en ga ik verder met de specht.

Terwijl de meeste cursisten schilderen voor de komende expositie bij Brugman Art, ga ik aan de slag met de eerste opdracht: portret in bruintinten. Het is meteen ook voor het eerst dat ik ga werken met olieverf. Het is een kwestie van langzaam opbouwen, want olieverf droogt heel langzaam, maar het is wel heel mooi en leuk om te doen.

6 april 2019: Workshop I.

Samen met een collega gaan we op zaterdagmiddag naar Brugman Art om een workshop te volgen. Kunstenares Maria Stella begeleidt de opdracht. Omdat we het werk niet in één les af kunnen maken, gaan we de volgende zaterdagochtend verder tijdens de les. Vervolgens sluit ik mij een heel seizoen aan bij de lessen en komen er verschillende opdrachten aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *